AWS (Amazon Web Services) SDK Delphi-hez

Egy új, Delphi fejlesztők számára igen releváns, nyílt forráskódú projektet szeretnénk ezúttal bemutatni nektek. Névszerint ez a GitHubon elérhető: AWS SDK for Delphi. Az AWS SDK for Delphi lehetővé teszi a Delphi fejlesztői számára, hogy egyszerűen dolgozzanak együtt az Amazon Web Services szolgáltatással, és skálázható megoldásokat készítsenek az Amazon SES és az Amazon SQS segítségével. Ez egy nem hivatalos SDK, amely a hivatalos AWS SDK for .NET-en alapul. Több népszerű szolgáltatás már hozzáadásra került, de folyamatosan jelennek meg újabbak is. Néhány kiválasztott népszerű szolgáltatás hozzáadásra kerül, és hamarosan továbbiak is megjelennek.

Mi az az Amazon Web Services?

Az Amazon Web Services (AWS) a világ legátfogóbb és legszélesebb körben elfogadott felhőplatformja, amely több mint 200 teljes körű szolgáltatást kínál adatközpontokból világszerte. Ügyfelek milliói – köztük a leggyorsabban növekvő startupok, a legnagyobb vállalatok és a vezető kormányzati szervek – használják az AWS-t a költségek csökkentésére és innovációra. Az AWS hasznos szolgáltatásokat tartalmaz a fejlesztők számára értesítések küldéséhez (Amazon SNS), e-mailek küldéséhez és fogadásához (Amazon SES), sorrendszerek használatához (Amazon SQS), számos adatbázisrendszerhez (Amazon RDS, Amazon DynamoDB), memória-gyorsítótárhoz (Amazon ElastiCache) , tartalomszolgáltató hálózat (Amazon CloudFront), tárolás (Amazon S3 és Amazon Glacier), és még sok más!.

Az SDK használata

Minden Amazon webszolgáltatásnak megvan a saját csomag- és egységnév-sémája: AWS<service>.dproj és AWS.<service>.*.pas. Például az Amazon SQS (Simple Queue Service) esetében a csomag neve AWSSQS.dproj, az egység neve pedig AWS.SQS.pas (és a csomagban lévő összes többi egység ugyanazt a mintát követi, például AWS.SQS.Client.pas vagy AWS .SQS.ClientIntf.pas. A legtöbb szükséges típus a fő egységben található, ami például az AWS.SQS. Tehát ez az egyetlen egység, amelyre a legtöbb funkció használatához szüksége lesz. Innen elérhető az összes elérhető API-műveletet. Minden műveleti metódus kap egy kérési felületet, és egy válaszfelületet ad vissza.

Bővebben az SDK használatáról itt olvashattok (angol nyelven)

Hozzászólok

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.