Community VerziókTrial VerziókIngyenes Szoftverek

Letölthető Delphi, C++ Builder és InterBase verziók

A Delphi és a C++ Builder jelenlegi legfrissebb verziója a 10.3 Rio (még konkrétabban a 10.3.2). A Delphi és a C++ Builder külön is beszerezhető, de megvásárolható együtt is. Ezt a konstrukciót hívják RAD Studio-nak.

Mindhárom termékből (Delphi-ből, a RAD Studio-ból és a C++ Builder) három különböző kiadás létezik. Professional, Enterprise és Architect. A különböző verziókhoz tartozó funkciók megtekintéséhez látogasson el a RAD Studio hivatalos oldalára, vagy tekintse meg az alábbi tulajdonságok táblázatot (feature matrix-ot).

RAD Studio Feature Matrix

InterBase-ből a jelenlegi legfrissebb verzió a 2017-es. Bővebb információ az aktuális verzióról az interbase hivatalos oldalán érhető el.

Ingyenes verziók (Community Edition)

Delphi-ből és C++ Builder-ből léteznek ingyenes Community verziók (Rad Studio-ból ilyen nem létezik, csak trial verziók). A Community verziók az alábbi linkeken tölthetők le:

Delphi Community Edition letöltése

C++ Builder Community Edition letöltése

KORLÁTOZÁSOK !!!

Fontos azonban megjegyezni, hogy a Community Edition-ot főként egyéni felhasználók számára találták ki és elsősorban saját/hobbi célra. A felhasználók a Community Edition-el fejlesztett applikációkat akár még értékesíthetik is, de csak abban az esetben ha az éves bevételük nem haladja meg az 5000 amerikai dollárt.

Kis cégek esetében is lehetőség van a Community Edition használatára, azonban csak akkor ha a cég teljes éves bevétele nem haladja meg az 5000 amerikai dollárt, illetve ha a fejlesztő csapat létszáma nem haladja meg az 5 főt.

További részletes információ a Community Edition felhasználási feltételekről a hivatalos oldalon található Community Edition FAQ-ban.

Amennyiben nem biztos benne, hogy jogosult-e a Community Edition használatára, kérjük, inkább forduljon kérdésével a Ker-Soft-os kollégákhoz (a Delphi magyarországi hivatalos forgalmazójához viszonteladójához), mert az Embarcadero igen komolyan veszi a szoftvereivel való visszaélést.

Próba, azaz Trial verziók

Bár a Rad Studióbol és azt InterBase-ből sem létezik Community verzió, így is kipróbálhatja mindkét terméket 30 napig ingyen a Trial, azaz próba verzió letöltésével. (Illetve InterBase-ből lézetik egy ingyenes Developer Edition is, bővebb információt erről tovább görgetve az ingyenes szoftvereknél talál). Ehhez csupán néhány adatot kell megadni, többek között egy email címet amire ezt követően kiküldi az Embarcadero a serial number-t.

Természetesen Delphi-ből, C++ Builder-ből is lézetik 30 napos ingyenes trial verzió.

Ingyenes Embarcadero szoftverek

A fentieken kívül letölthető még további 4 kiegészítő szoftver teljesen ingyenesen az Embarcadero oldaláról.

C++ Compiler

A BCC32C/BCC32X Compiler az Embarcadero díjnyertes C++ Builder termékcsaládjának alap szintű terméke.

REST Debugger

Az Embarcadero ingyenes megoldása a RESTful web service-ek integrációjára Delphi-vel és C++ Builder-el készült applikációkhoz.

InterBase Developer Edition

A fentieken kívül letölthető még további * kiegészítő szoftver teljesen ingyenesen.

FireMonkey (FMX) Stencils

Tervezz gyönyörű applikációkat RAD Studio-ban, Delphi-ben, és C++Builder-ben