Windows 11 Win32 Debugging Patch RAD Studio 11.1-hez

Megjelent egy új patch a RAD Studio 11.1-hez. A patch a Windows 11 operációs rendszerben futó Win32 alkalmazások hibakeresése során felmerült problémát orvosolja (IDE lefagyása). Ezek a lefagyások olyan esetekben fordultak elő, mint például a Threads nézet megnyitása a szálak váltásához, egy folyamathoz való csatlakozás és más gyakori hibakeresési műveletek. A problémát a thread-ek várakozási láncának lekérdezése (GetThreadWaitChain()) okozza, ami néha akár egy percet is igénybe vehet. Ezt most már megoldódik a szálvárakozási lánc funkció kikapcsolásával a hibakeresőben.

A szál várakozási lánc késleltetésének pontos oka nem ismert, de úgy tűnik akkor fordul elő amikor egy thread-nél nyitva van egy socket, miközben a thread a hálózati IO befejezésére vár.

A szálak várakozási láncára vonatkozó információk a Windows 10 és a Windows 11 operációs rendszerben a Win32 esetében egyaránt le vannak tiltva. Van egy környezeti változó, amellyel újra engedélyezheti, ha szüksége van a funkcióra: állítsa be a DBK_ENABLE_WAITCHAIN=1-et a parancssorban, és futtassa a RAD Studio-t. (Alternatív megoldásként állítsa be globálisan ezt a környezeti változót a Windows számára.) A probléma csak a Windows 11-et érinti, ezért a javítást csak a Windows 11-re kell telepítenie.

TELEPÍTÉS

Letöltheti a patch-et a GetIt-ben (a gyártó ezt megoldást ajánlja, de az IDE indításakor az Üdvözlő lapon is elérhető a patch), vagy a my.embarcadero.com oldalról történő letöltés után manuálisan telepítheti (a zip-fájl tartalmaz egy batch-fájl telepítő programot.)

REMOTE DEBUGGING

Mivel ez patch a hibakeresőt javítja, ha távoli hibakeresést végez, a PAServer-t is frissítenie kell a távoli gépen. A patch telepítője lecseréli a PAServersetup_paserver.exe fájlt, de ezt a fájlt majd át kell másolnia és telepítenie a távoli gépre is. A teljes részleteket a javítás readme fájljában találja.

Hozzászólok

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.