Megjelent az InterBase 2020 Update 3

Április végén megjelent az InterBase adatbázis-motorjának új verziója, az InterBase 2020 Update 3. Ezzel a kiadással a vállalat tovább javítja a termék minőségét és használhatóságát.

UX Fejlesztések

A leglátványosabb fejlesztések a Windows platformra szánt InterBase Manager segédprogram felhasználói felületének javításai. Ebben a kiadásban az InterBase Manager-ben is megjelenik a magas DPI-támogatás, valamint további információkat is láthatunk majd, például a verziószámot és az aktuálisan használt portot.

A UX-javítás részeként megváltoztatták a betűtípusokat, a színeket és az általános megjelenést is. Továbbá az InterBase Manager mostantól a PerMonitor V2 Windows UI modellt használja.

Ezenkívül az InterBase Server és a Guardian property sheet-ek felhasználói felületei is fejlesztve lettek (például a felület a hivatkozott mappák teljes elérési útvonalát tartalmazza, nem pedig egy rövidített változatot), és akkor is elérhetővé válnak, ha az adatbázis Windows Service-ként fut.

Általános fejlesztések

Az UX-fejlesztések mellett az InterBase 2020 3. kiadása néhány további funkciót is tartalmaz:

  • Az Expression Index mostantól használható a lekérdezésszűrők optimalizálására a STARTING WITH és LIKE predikátumok segítségével, amelyek a bemeneti kifejezésekre illeszkednek.
  • Az IBConsole-ban az Object ablak és a WISQL ablak mostantól a SELECT utasításokat precommitted reads módban hajtja végre, így azok nem ragadnak a tranzakcióhoz az adatbázisban.

Az InterBase 2020 Update 3 a Windows operációs rendszer újabb verzióin, a Windows 11 és a Windows Server 2022 operációs rendszereken való használatra is megkapta a tanúsítványokat.

ADO.NET Támogatás Change Views esetén

Az InterBase fejlesztések részeként az Embarcadero az ADO.NET illesztőprogramot is kiegészítette a Change Views támogatással. Az ADO.NET-ről és a Change Views-ról további információkat az ADO.NET dokumentációban talál, vagy olvassa el a hivatalos blogbejegyzést.

Hozzászólok

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.