RAD Studio 11 Alexandria Patch 2

Az Embarcadero kiadott egy második javítást a RAD Studio, a Delphi és a C++Builder 11 Alexandria számára. A javítás az első javítás (Patch 2) által bevezetett egyik jelentős regressziót kezeli, és a PAServer for macOS új verziójával javítja a legújabb Apple SDK-k támogatását a macOS Monterey rendszeren.

Ez a második, November névre keresztelt patch tartalmazza a Patch 1 javításait is. Ez azt jelenti, hogy ez a patch egyaránt telepíthető a RAD Studio 11 RTM verziójára és a Patch 1-et tartalmazó rendszerre is. A javítás elérhető az aktív frissítési előfizetéssel rendelkező ügyfelek számára a GetIt Package Managerben (a megfelelő figyelmeztetéssel az új IDE üdvözlőoldalán), és hamarosan a my.embarcadero.com letöltési oldalon is megjelenik. A javítás telepítése minden RAD Studio 11 ügyfél számára ajánlott. A nyilvánosan jelentett és javított bugok listáját megtaláljátok a patch-el kapcsolatos angol nyelvű bejegyzés végén (és a patch-ben található “readme” fájlban).

GetIt-alapú Telepítés

As you start the IDE (or at the next Welcome Page refresh), you’ll see the “Patch Available” icon, which is in a different location in the RAD 11 Welcome Page, as you can see below:

Az IDE elindításakor (vagy a következő Welcome Page frissítéskor) látni fogja a „Patch Available” ikont, amely a RAD 11 üdvözlőoldalán egy másik helyen található, amint az alább látható:

Az ikon kiválasztását vagy a GetIt Package Manager alkalmazás megnyitását követően navigáljon a “Patches and Hotfixes” részhez, ahol a következő elemet fogja látni:

A javítás egy késleltetett telepítőcsomag, ami azt jelenti, hogy az IDE leállítása után kerül telepítésre. Ne feledje, hogy a telepítési folyamat megkezdése után azonnal el kell fogadnia az UAC Windows promptot (ami beragadtként jelenik meg, miközben az UAC prompt külön ablakban jelenik meg). A patch több mint 850 MB, így a konzolablakból (amely megnyílik, amikor az IDE leáll) történő letöltés eltart egy ideig.

Előfordulhat, hogy bizonyos fájlok nem találhatók meg, ha a telepítés nem fejeződött be (például hiányzó fordítási fájlok vagy részleges platformtelepítés esetén).

A javítás telepítési folyamatának befejezése után a RAD Studio IDE automatikusan újraindul. Viszont arra figyelni kell, hogy a PAServer macOS verzióját, amit ez a javítás frissít, manuálisan kell majd telepíteni a macOS-eszközre.

Kézi Telepítés

A javítás a my.embarcadero.com portálon is megtalálható. Ebben az esetben le kell töltenie a patch ZIP fájlt, és manuálisan kell telepíteni, az automatikus telepítés hasonló lépéseit követve. A javítás telepítése előtt manuálisan be kell zárni a RAD Studio IDE-t (ha az IDE fut, hibaüzenet jelenik meg).

Hozzászólok

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.