Elindult a LearnDelphi.org oldal! Ingyenes oktatási anyagok Delphi-hez.

Globális szinten az oktatási intézmények irányából ismét egyre inkább növekszik az érdeklődés a Delphi iránt. Az utóbbi évtizedben ez az érdeklődés részben a gyártó licenszelési politikája, részben egy sor új versenytárs megjelenése miatt érezhetően visszábbvett, de most ismét megfordult a trend. Erre reagált az Embarcadero az utóbbi években azzal, hogy a szoftverek ingyenes, 30-napos trial (azaz próbaverziói) mellé megjelent a teljesen ingyenes Community Edition verzió is, valamint egy külön csak az oktatási intézmények számára fenntartott Academic verzió is.

A növekvő érdeklődés a Delphi iránt érezhető volt az idei Infoéra és Infodidact konferencián is (“Az informatikaoktatás szabályozása és módszertana a köznevelésben”) ahol is a Ker-Soft – az Embarcadero, a Delphi gyártójának hazai forgalmazója – tartott teltházas előadást a Delphi mai oktatásban betöltött szerepéről.

A speciális licencelési modelek kialakításán kívül, a Delphi programozási nyelv 25 éves évfordulójára időzítve februárban az Embarcadero elindította az angol nyelvű LearnDelphi.org oldalt is melynek célja az Object Pascal Delphi programozási nyelv népszerűsítése és az ehhez szükséges információk és ingyenes anyagok egy helyen való összegyűjtése. Saját magunk részéről mi is igyekezni fogunk a delphi-klub.hu oldalon megosztani tartalmakat erről az oldalról – ha lesz rá kapacitásunk akkor magyar nyelvre lefordítva.

Hozzászólok

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.