Megjelent az Interbase 2017

Újdonságok az InterBase 2017-ben

A hangsúly az új verzió SQL szolgáltatásaira épül. Az InterBase 2017 egy gyorsabb központi motorral, a kiszolgáló egészére kiterjedő teljesítményellenőrzéssel jár.

SQL Derived Table & Common Table Expression támogatás

SQL-ből származó táblázatok növelik a meglévő alkalmazások azon képességét, hogy az InterBase-t RDMBS háttér-rendszerként használják.

A származtatott táblázat lehetővé teszi a fejlesztőknek, hogy kifejezetten rugalmasan használják a nézetszerű struktúrát anélkül, hogy adatbázis séma nézetet határozna meg. Ezenkívül lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy ad hoc lekérdezésben ugyanolyan előnyökkel járjanak, anélkül, hogy az adatbázis-felügyelethez szükség lenne egy nézetdefiníció létrehozására. A származtatott táblák olyan ideiglenes rekordhalmazok, amelyek más lekérdezéseken belül használhatók. Ezek a táblázatok lerövidíthetik a hosszú lekérdezéseket, vagy a komplex folyamatokat logikus lépésekké

Exkluzív izolációs szint

Lehetővé teszi a tranzakciók számára, hogy kizárólagosan zárják le a céltáblát, és egyedül hajtják végre a táblázatban a SELECT, INSERT, UPDATE és DELETE végrehajtását.

Az exkluzív elszigetelési szintet olyan táblák online átszervezését végző eszköz használhatja, amely ideiglenes exkluzív táblázathoz szükséges lehet a funkciók végrehajtásához. A tranzakciók exkluzív asztalhozzáférést igényelnek, hogy kizárólagos zárolást szerezzenek egy céltáblán, és csak ezek képesek a táblázatban a SELECT, INSERT, UPDATE és DELETE végrehajtására. Ha egy ügylet exkluzív zárolással rendelkezik, a zárolási kérésekkel kapcsolatos egyéb tranzakcióknak meg kell várniuk, amíg a zárolás felszabadul vagy lecsökken egy kompatibilis szintre. Az exkluzív asztalhozzáférést fenntartó tranzakciók módosíthatják az adatokat a táblázatban anélkül, hogy más tranzakciókat beavatkoznának. Ez az elszigetelési szint különbözik a TABLE STABILITY és a PROTECTED hozzáféréstől, mivel nem teszi lehetővé más.

Truncate Table

A TRUNCATE TABLE parancs lehetővé teszi a felhasználók és alkalmazások számára az adatbázis-táblázat tartalmának ürítését.

A csonkolási táblázat hasznos azoknál a tábláknál, ahol a sorok gyakori törlést igényelnek. A Truncate Table parancs gyorsabban fut, és kevesebb I / O-t igényel. Ezenkívül a folyóiratokat és az archívumokat is sokkal kevésbé tájékoztatja, mint a DELETE FROM táblázatos parancs. Az ETL alkalmazások vagy más alkalmazások a TRUNCATE TABLE kombinációját használhatják a NO RESERVE SPACE táblafelosztási opcióval, amikor nagy mennyiségű adatot szednek ki, amelyet használat után töröltek, vagy egy állandóbb helyre, például egy előzménytáblába költöztek

Transaction Wait Time

Meghatározza, hogy az időszakos tranzakciók megvárják a lezárható erőforrások megszerzését.

Az InterBase tranzakció zárolása határozatlan ideig várhat, várhat egy meghatározott időre, vagy nem várhat, és azonnal visszaválthatja a zárolható erőforrások megszerzését. Ha egy tranzakció egy olyan erőforrással rendelkezik, amely nem egyezik a kért záolási szinttel, akkor ez az erőforrás nem érhető el más tranzakciókhoz. A lezárható erőforrások lehetnek táblázatok, sorok vagy tranzakciós entitások

Single Line Comment

A megjegyzés szintaxis lehetővé teszi a programozók számára, hogy kommenteket fűzzenek az eljáráshoz és kódot vagy SQL parancsfájlokat indítsanak.

Két különböző típusú megjegyzés használható:

  • A SIMPLE megjegyzés: Egy megjegyzés, amely egy speciális szimbólummal kezdődik és egy új sorral fejeződik be. Az egyszerű megjegyzésszintaxis csak az InterBase 2017 adatbázis-verziójú változatával érhető el.
  • A BRACKETED megjegyzés: Egy megjegyzés, amely egy speciális szimbólummal kezdődik és végződik. Lehet, hogy többsoros

Függetlenül attól, hogy milyen típusú megjegyzést használsz, bármelyik soron belül megkezdhetsz egy megjegyzést. Azonban egy egyszerű megjegyzéssel meg kell jegyezned, hogy a megjegyzés terület egy új vonal után megáll. Az egyszerű megjegyzésszintaxis használatához egy többsoros megjegyzéshez minden egyes sort meg kell kezdeni a speciális szimbólummal.

További információk (angolul)

Hozzászólok

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.