IBToGo éves előfizetés és IBLite

Mostantól az IBToGo elérhető éves előfizetési konstrukcióban is. Az InterBase IBToGo az InterBase adatbázis beágyazott változata, amely az IBLite ingyenes verzióhoz képest titkosítást, nagyobb adatbázisméretet, ChangeViews-t és egyéb bővített funkciókat kínál. Az InterBase IBToGo több platformon is használható megoldás, amely Windows, Linux, macOS, Android és iOS rendszerekre érhető el. Az IBToGo, az IBLite és a szerver kiadások funkcióinak összehasonlítása itt tekintető meg: https://www.embarcadero.com/products/interbase/product-editions

Korábban az IBToGo licencelésének egyetlen lehetősége a RAD Studio Enterprise-ban elérhető mobilverziók kivételével az per-seat licenc vagy egy speciális a VAR (Value added reseller) megállapodás volt. Minden más esetben a licenc a felhasználó számához igazodott. Az új előfizetési konstrukció ezzel szemben korlátlan számú felhasználóra és korlátlan számú telepítésre vonatkozik. Ez lehetővé teszi például, hogy egy IBToGo-t használó alkalmazással rendelkezzen egy mobil alkalmazásboltban, anélkül, hogy az alkalmazás sikere esetén további költségek miatt kellene aggódnia. Hasonlóképpen, alkalmazásokat telepíthet asztali áruházakba (például az Apple macOS-hez és a Microsoft Windowshoz).

Mivel az IBToGo előfizetési licenc 1 éves terjesztési időtartamot kínál, nem pedig korlátozott licenc időtartamot ez lehetővé teszi az ügyfél számára, hogy egy éven keresztül szabadon telepítse megoldását tetszőleges számú végfelhasználó számára. Az előfizetés lejárta után, ha az ügyfél nem újítja meg az előfizetést, az IBToGo végfelhasználóknak már kiosztott példányai továbbra is működnek és legálisak maradnak, de a fejlesztő nem terjeszthet további IBToGo beágyazott szoftver példányokat.

Fontos megjegyezni, hogy ez a licenc a kis- és középvállalkozásokra összpontosít, és nem érhető el a 20 millió dollárt meghaladó vagy azzal egyenértékű bevétellel rendelkező vállalatok számára.

Ingyenes IBLite minden fejlesztő számára

Fejlesztőként használhatja az ingyenes InterBase Developer Editiont, amelyet az adatbázisra épülő szoftvermegoldás készítése során használhat. Most az Embarcadero azt is bejelentette, hogy az ügyfélalkalmazásokhoz ingyenesen elérhetővé teszi az InterBase IBLite nevű, beágyazott, egyszerűsített változatát. Ez eddig is ingyenesen elérhető volt, de csak a RAD Studio fejlesztők számára. Aki nem RAD Studio-t, Delphit vagy C++Buildert használ, az itt találja az ingyenes IBLite letöltést.

Az IBLite-ból hiányzik a teljes értékű beágyazott változat, az IBToGo néhány funkciója, például az adatbázis titkosításának támogatása, a nagyobb adatbázis méret és a ChangeViews is. A különböző InterBase kiadások összehasonlítása: https://www.embarcadero.com/products/interbase/product-editions

Hozzászólok

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.