Delphi VLC és FMX könyvtárak Pythonhoz

A VCL és a FireMonkey(FMX) is kiforrott GUI-könyvtárak, amelyeket Delphi és C++Builder fejlesztők ezrei használnak szerte a világon. A DelphiVCL és DelphiFMX könyvtárak Pythonhoz olyan Python modulok, amelyek a robusztus és kiforrott VCL és FireMonkey (FMX) grafikus felhasználói felület könyvtárakat elérhetővé teszik a Python fejlesztők számára.

A DelphiVCL for Python a natív Windows-fejlesztésre összpontosít, és a Windows-alapú VCL-keretrendszert használja, míg a DelphiFMX for Python a többplatformos FireMonkey-keretrendszert használja, és hatékony, rugalmas grafikus felhasználói felületet biztosít Windows, Linux, macOS és Android rendszerekre.

Bár a Delphi ismerete nagy előnyt jelent, ha ezekkel a könyvtárakkal szeretne dolgozni, a Pythonhoz készített VCL és FMX könyvtárak fejlesztéshez való használata nem igényel előzetes Delphi ismereteket. A könyvtárak ugyanazzal a nyílt forráskódú Python4Delphi-könyvtárral készültek, amely a népszerű PyScripter Python IDE-t is működteti.

DelphiVCL Python Modul

A Visual Component Library (VCL) a Delphi korszerűbb felhasználói felület támogatásának kulcsfontosságú része. Tartalmazza a legtöbb natív Windows-vezérlőt, valamint további funkciókkal és funkciókkal rendelkező vezérlőket.

Modul letöltése GitHubról

DelphiFMX Python Modul

A FireMonkey (FMX) a Delphi többplatformos GUI (grafikus felhasználói felület) könyvtára. A GUI az OpenGL vagy DirectX segítségével kihasználja a GPU hardveres gyorsítást ezáltal könnyedén készíthetők vele a modern és nagy teljesítményű felhasználói felületek. A DelphiFMX Python modul támogatja a Python fejlesztéseket Windows, macOS, Linux és Android rendszerekre.

Modul letöltése GitHubról