C++Builder Éves Előfizetés és egyéb hírek

Néhány nappal ezelőtt jelent meg a szokásosnak mondható GM Update a hivatalos Embarcadero blogon ebben pedig több hírről is említést tett Atanas Popov (az Embarcadero vezérigazgatója). Alább ezekből csemegézgetünk:

C++Builder Előfizetés

Röviden a lényeg. Mostantól a C++ Builder elérhető éves, előfizetéses modellben is. Természetesen az eddigi 3 típusú örökös licence is megmarad a kínálatban. Az új előfizetéses licence funkcionalitását tekintve a Professional kiadásnak felel meg. Atanas érvelése szerint az Embarcadero ezzel nem is annyira a sok gyártó esetében megfigyelhető trendeket akarja követni (miszerint a felhasználókat a felhős szolgáltatások irányába akarják terelni, bizonyos kedvezményekért cserébe), sokkal inkább csak egy újabb, sok esetben kiszámíthatóbb, lehetőséget akarnak adni a C++ Builder-el még csak ismerkedők számára, a koronavírus okozta nehéz pénzügyi helyzetben.

Kibővített InterBase támogatás Visual Studio-hoz

Nemrég frissítve lettek a Visual Studio-hoz tartozó Ado.net illesztőprogramok (erről bővebben itt olvashattok) és NuGet csomagként hamarosan elérhetők lesznek a Visual Studio Marketplace-en. Bár az Interbase továbbra is része marad a RAD Studio élménynek (az ingyenes IBToGo verzió vagy az mobilra telepíthető IBLite verzió), egyre több InterBase felhasználó érkezik az “ökoszisztémán kívülről”. Ennek legfőbb oka, hogy az InterBase ideális mobil vagy beágyazott alkalmazásokhoz, többek között a szabadalmaztatott ChangeViews technológiának köszönhetően.

Apilayer felvásárlás

Az Idera fejlesztői eszközök palettája tovább bővül az Apilayer (www.apilayer.com) felvásárlásával. Az Apilayer számos nagy teljesítményű API megoldást kínál geolokációtól a devizaárfolyamok kezeléséig. Ez a mostani felvásárlás beleillik az utóbbi évek ambiciózus portfólióbővítésbe amely során több olyan gyártó is felvásárlásra került melynek terméke jól illeszkedik a RAD Studióhoz és annak funkcionalitásához.

A teljes, angol nyelvű bejegyzést az alábbi linken olvashatjátok.

Hozzászólok

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük