Itt az idő a modernizálásra!

Atanas Popov (az Embarcadero General Manager-je) pár napja posztolt egy blogbejezést mely az informatikai modernizálás, a legacy rendszerek jövőjére, valamint mindezek hatása a Delphi-re.

Az egyik legnagyobb kihívás, amellyel jelenleg az informatikai közösség szembesül, az a legacy rendszerek frissítése valamint a fejlesztők ezen feladatra való motiválása. Az évek során rengeteg kritikus alkalmazás jött létre Delphi-ben kórházak, nagyvállalatok, rendőrségi és katonai szervezetek, bankok és még sok szervezet számára. Ezek között sok a régi (és néha elég csúnya) rendszer, viszont ezek a rendszerek továbbra is megbízhatóan és gyorsan működnek. Sokan inkább titokban tartják a Delphi-t mivel vonakodnak a “kötelező” frissítéstől.

Az évek során sok horror történetet hallottam arról, hogy vállalatok megpróbálják újraírni a Delphi alkalmazásokat más nyelvekkel. Már jó párat megosztottam, így nem fogom megismételni őket, de biztos vagyok benne, hogy sokan hallottak már (vagy akár tapasztaltak is) ilyen esetekről, ahol hatalmas pénzeket költöttek el ilyen megfontolásból – teljesen sikertelenül. Részben ezért ma már az emberek sokkal óvatosabbak az ilyen projektekkel. És ahelyett, hogy előre haladnának, inkább tovább várnak. Könnyebb egyszerűen futtatni egy olyan alkalmazást, amely működik, így elnapolva, “jegelve” a költségeket, és ami ennél is fontosabb az ilyen projektek megszervezésére és kezelésére irányuló erőfeszítéseket is. Hasonló dilemmáink vannak nekünk is az Embarcadero-nál, amelyben még mindig sok a legacy (még a Borland korból származó ) technológiával, amely általában jól működik (mindaddig amíg egyszer csak nem).

Itt az idő a modernizálásra! Megvan a hozzá szükséges technológia, miközben az egyéb alternatívák egyre kevésbé vonzóak. A Delphi él és virul!

….

Elolvasom a teljes eredeti cikket

Hozzászólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük