megjelent a delphi 10.3.3

Megjelent az Embarcadero Rio 10.3.3

Az Embarcadero igéretéhez hűen még november vége előtt megjelent a RAD Studio 10.3-as verziójának már nagyon-nagyon várt harmadik frissítése – a 10.3.3.

Újdonságok a Rio 10.3.3-as verziójában:

  • Delphi Android 64-bit támogatás
  • iOS 13 és macOS Catalina támogatás
  • RAD Server Docker Deployment
  • Ajándék Enterprise Connectors az Enterprise és Architect kiadásokhoz
  • Firebase push notification támogatás a FireMonkey csomagba Android alkalmazásokhoz
  • FmxLinux bundling Delphivel, és RAD Studioval a Linux Client Application támogatásához
  • Minőség és Teljesítmény Fejlesztések
  • És sok más…

Delphi Android 64-bit támogatás

A most megjelenő harmadik kiadás talán legnagyobb újdonsága a Delphi Android 64-bit támogatás, így az eddigi “átmeneti” állapot helyett, a Delphi fejlesztők most már minden gond nélkül publikálhatják FireMonkey Delphi alkalmazásaik 64 bites verzióit a Google Play Store-ban.

  • LLVM compiler infrastruktúrán alapuló új Delphi fordító a 64-bites Android platformhoz. Ez a compiler kompatibilis az Android 32-bites compiler-el, és, a többi Delphi mobil platform compiler-hez hasonlóan (iOS 32- és 64-bit, valamint az Android 32-bit) támogatja az ARC memória modellt.
  • Széles körű RTL-támogatás, beleértve az alapvető fájlrendszer-hozzáférést, a platformok integrációját, a memóriát és a szál-kezelését, valamint a HTTP és a REST kliens könyvtárakat, a Párhuzamos Programozási Könyvtárat és még sok minden mást.
  • A FireMonkey könyvtár és az összes FireMonkey vezérlő teljes támogatása, amely korábban elérhető volt az Android 32 bites platformon.
  • Támogatás az RTL adatbázishoz és a FireDAC kliens hozzáférési könyvtárhoz, ugyanazon adatbázisok támogatásával, amelyek korábban támogatottak voltak az Android 32 bites platformon.
  • Az Android platform FMX-támogatásának javítása, mind a 64 bites, mind a 32 bites alkalmazások számára
  • InterBase támogatás 64 bites Delphi Android rendszerhez

iOS 13 and macOS Catalina Support 

A 10.3.3 újdonsága az iOS 13 App Store (Delphi és C ++ Builder esetén) és a macOS Catalina (csak Delphi) támogatása. Így most már készíthetünk App Store kész iOS 13 mobil alkalmazásokat, valamint 64 bites macOS Catalina Delphi alkalmazások a macOS App Store-ba.

RAD Server Docker telepítés

Sokkal egyszerűbbé vállt a RAD Server konfigurációja és a telepítése többszintű (multi-tier) alkalmazások esetében, köszönhetően egy előre elkészített Docker képfájlnak.

Enterprise Connectors Enterprise & Architect kiadásokhoz

Ahogy arról már korábban mi is beszámoltunk, mostantól a fejlesztők több mint 70 rendszerhez, adatforráshoz tudnak kapcsolódni, mivel az Enterprise és Architect kiadásokhoz ingyen jár az Enterprise Connector egy éves előfizetési licence.

Enterprise Connectors főbb előnyei:

  • Főbb előnyökA FireDAC Enterprise Connectors használatával könnyedén mozgathatja, integrálhatja és elemezheti az adatokat. Ezek a komponensek lehetővé teszik több mint 70 nagyvállalati alkalmazáshoz való integrációt, kapcsolódást, SQL segítségével.
  • Az alábbi rendszerekhez tartalmaz komponenseket: QuickBooks Desktop, MailChimp, Salesforce, YouTube, SugarCRM, Jira, SurveyMonkey, Amazon DynamoDB, Couchbase, PayPal, eBay, Google Sheets, Facebook, Twitter, Slack, Dropbox és még sok másik rendszerhez
  • Bővebb információért kattintson ide.

További újdonságok

A RAD Studio 10.3 3. kiadása komoly hangsúlyt fektet a minőség javításra. Az új verzióban több mint 370 vevői igényre reagáltunk, elsősorban olyan területeket érintve, mint az App Tethering, a FireMonkey mobil platformok, a C ++ fordító és toolchain, az IDE válaszkészsége és még sok-sok más. Olvasson tovább a résztelekért!

A 10.3.3-as próba verziók most már elérhetők, és a frissített termék “build”-ek már elérhetők az online áruházban. Az Update Subscription előfizetéssel rendelkező felhasználók a meglévő licencük segítségével letölthetik és telepíthetik a RAD Studio 10.3.3-at. Minden ilyen felhasználnak az Embarcadero rendszere már küldött egy értesítő emailt a szükséges letöltési linkekkel.

További angol nyelvű leírás az újdonságokról a hivatalos blog oldalon Sarina DuPont Blog bejegyzésében

Novemberi Delphi és C++Builder Akció

Ha valaki most dönt arról, hogy megvásárolja a Delphi a C++Builder vagy a RAD Studio legújabb verzióját, akkor még pont elcsípheti a Ker-Soft novemberi akcióit, melyekről itt és itt írtunk.

Regisztrált felhasználók az alábbi linkeken tölthetik le az installer-eket:
RAD Studio
Delphi Rio
C++ Builder Rio

További hasznos linkek:
Docs
Docwiki
Feature Matrix
Hivatalos oldal

Hozzászólok

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.