RAD Studio, Delphi és C++Builder 10.3.2: Új Patchek listája

Szeptember végén megjelent öt javítást (patch, vagy hotfix) a RAD Studio 10.3.2-höz. Alább található ezeknek a patch-eknek a egy listája, egy kis kiegészítő információval (angol nyelven).

Minden új patch kiadásakor az Embarcadero elérhetővé tesz egy letöltő fájlt és egy hozzá tartozó readme fájlt a telepítési utasításokkal együtt.

A RAD Studio, a Delphi és a C ++ Builder 10.3.2 2019. július 18-án jelent meg (2019-07-18, ISO 8601 formátumban.) Ha aktív frissítési előfizetéssel rendelkezik, telepítheti a webes telepítőn keresztül (ajánlott) vagy a offline ISO telepítő. A telepítés után telepítse a javításokat.

10.3.2 Patche-ek (RAD Studio, Delphi, C++ Builder)

Kronológiai sorrendben a 10.3.2-hoz keszített pacth-ek:

  1. RAD Studio 10.3.2 Runtime Packages Compatibility Patch
    2019-08-08
    Bővebb információ ebben a blog bejegyzésben. Patch letöltése.
  2. Delphi 10.3.2 macOS Debugging Patch
    2019-08-09
    Bővebb információ ebben a blog bejegyzésben. Patch letöltése.
  3. RAD Studio 10.3.2 C++ and Delphi Toolchain Patch
    2019-08-13
    Bővebb információ ebben a blog bejegyzésben. Patch letöltése.
  4. C++Builder and Delphi 10.3.2 Building Changed Files Patch
    2019-08-13
    Bővebb információ ebben a blog bejegyzésben. Patch letöltése.
    Fontos: Figyelmesen olvassa el a Readme fájlt a telepítéssel kapcsolatban!
  5. RAD Studio 10.3.2 C++ Debugging Patch
    2019-09-25
    Bővebb információ ebben a blog bejegyzésbenPatch letöltése.

Két fenti pacth (# 3 és az 5) is ugyanazt a fájlt változtatja meg és ezek közül kettő számára kritikus, hogy ugyanabban a sorrendben telepítse, ahogyan kiadták, időrendben. Általában azonban a javítások telepítésekor azt javasoljuk, hogy:

Telepítse az összes kiadott javítást. Ne válasszon és telepítsen néhányat, míg másokat nem. Ez megnehezíti a problémák diagnosztizálását. Telepítse mindegyiket.

Ugyanabban a sorrendben telepítse a javításokat, ahogyan azokat kiadták. Ha rendelkezik RAD Stúdióval, telepítse az összeset; ha csak a Delphi-t vagy csak a C ++ Builder-t használ, ez esetben csak a hozzájuk tartozókat telepítse. (Alapvetően, az sem veszélyes ha mindegyiket telepíti, maximum értelmetlen)

Mindig készítsen biztonsági másolatot. A javításokat a telepítés során a fájlok felülírásával telepítik. Készítsen biztonsági másolatot a fájlokról, vagy akár a teljes telepítésről. A gyors Explorer másolás / beillesztés sok időt takaríthat meg, ha a javítás valamilyen okból problémát okoz.

Olvassa el a readme-t. Általában nagyon hasonló minden egyes javításhoz, de néha eltérő információkat is tartalmazhat. Jó példa erre a ‘C++Builder and Delphi 10.3.2 Building Changed Files Patch‘ (# 4). Ha letölti ezt az Internet Explorer programmal, és a javítást a fájlok másolásával telepíti a readme-ben ismertetett extra lépés végrehajtása nélkül, az IDE nem indul el.

Végül néha megkérdezik tőlünk, hogy szerepelni fognak-e ezek a javítások a Delphi vagy a C ++ Builder következő kiadásában. A válasz igen. Azok a problémák amikre a patch-ek készülnek, mindig javításra kerülnek a RAD Studio következő verziójában. Így például, mivel a fenti pacth-ek a RAD Studio 10.3.2 javításai, a RAD Studio 10.3.3 már tartalmazni fogja többek között ezeket a javításokat is.

Hozzászólok

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.